Rust en ruimte om te ondernemen Lees online  |  Afmelden
Hoek en Blok
Coronavirus:
Werktijdverkorting en tips om risico's en kosten te voorkomen
Ondersteuning bij financiële problemen door het Coronavirus
Raadpleeg contracten en algemene voorwaarden
 
Werktijdverkorting en tips om risico's en kosten te voorkomen
Heeft uw bedrijf aantoonbaar minder omzet door de uitbraak van het Coronavirus? Als u kunt aantonen dat u hierdoor tenminste 20% minder werk heeft gedurende tenminste 2 weken, kunt u voor uw werknemers tijdelijk werktijdverkorting aanvragen. U komt dan mogelijk tijdelijk in aanmerking voor een WW uitkering voor de gemiste uren van uw medewerkers.
Zij kunnen daardoor minder uren per week gaan werken, of zelfs tijdelijk helemaal stoppen. De eerste 2 maanden zou u 75% over de gemiste uren uitbetaald krijgen, daarna 70%.
U moet meestal het volledige loon van de werknemer doorbetalen, maar dat moet u ook als u de werknemer naar het werk laat komen (of naar huis stuurt) terwijl er eigenlijk geen werk is.
Om voor deze regeling in aanmerking te komen moet u een vergunning aanvragen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en vervolgens voor de gemiste uren bij het UWV WW aanvragen voor de medewerkers. Onze HRM adviseurs zijn uitstekend op de hoogte van de mogelijkheden en voorwaarden.
Wij denken hierover graag met u mee! Bel 0184 49 68 00 of mail: info@HRY.nl
 
Behalve met bovenstaande maatregel, kunt u ook door goed voorbereid te zijn kosten en omzetverlies voorkomen. Overweeg wat u kunt en moet doen en raadpleeg de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu): https://www.rivm.nl/ of de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: https://www.rvo.nl/
Mail H@RY
 
Ondersteuning bij financiële problemen door het Coronavirus
Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zien wij dat in uiteenlopende sectoren ondernemingen direct geraakt worden. Voor bedrijven met financiële problemen heeft de overheid inmiddels verschillende maatregelen aangekondigd waaronder verruiming van de borgstellingsregeling BMKB en uitstel van betaling door de belastingdienst. Binnen Hoek en Blok volgen wij deze ontwikkelingen op de voet. 
 
Ervaart uw onderneming financiële problemen als gevolg van het Coronavirus? Neem contact op met uw contactpersoon bij Hoek en Blok zodat wij kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.  
Bel 0184 49 68 00
 
Raadpleeg contracten en algemene voorwaarden
Mogelijk komt u door het Coronavirus in de knel met lopende of toekomstige opdrachten en/of leveranties. Uw toeleverancier kan bijvoorbeeld niet leveren, waardoor u niet kunt nakomen jegens uw opdrachtgever. Dit kan kwalificeren als overmacht. Raadpleeg uw contracten en algemene voorwaarden, de kans is immers groot dat daarin een overmachtsregeling is opgenomen. Wees er bovendien scherp op dat offerteteksten, indien nodig, worden aangepast/aangevuld en algemene voorwaarden op een juiste wijze van toepassing verklaard worden bij nieuwe opdrachten en werkzaamheden, zodat rechtsgeldig een beroep gedaan kan worden op overmacht. Daarnaast is er een wettelijke regeling omtrent overmacht, waarop, afhankelijk van de specifieke omstandigheden, wellicht met succes een beroep gedaan kan worden.
 
Mocht u, uw contracten en/of algemene voorwaarden willen laten checken dan wel advies wensen in een concrete situatie, neemt u dan contact op met de juridische afdeling van Hoek en Blok.
Bel 0184 49 68 00
 
Contact
communicatie@hoekenblok.nl
www.hoekenblok.nl
Facebook   Twitter   Linkedin
Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA Sliedrecht
+31 (0)184 49 68 00
Barendrecht
Tuindersweg 22
2991 LR Barendrecht
+31 (0)180 64 54 64
Morison KSi