Rust en ruimte om te ondernemen Lees online  |  Afmelden
Hoek en Blok
Vastgoednieuws:
Voor elk plan een financieringsoplossing!
Subsidieregeling Duurzame Energie ++ 2020 en 2021
 
Voor elk plan een financieringsoplossing!
 
Door strengere balanseisen bij grootbanken zien wij in de praktijk dat het steeds lastiger wordt om beleggingsvastgoed te financieren. Het is onze ervaring en specialiteit om voor elk goed plan een geschikte financieringsoplossing te vinden.
 
Een van deze oplossingen is het indienen van de aanvraag bij een nichebank die gespecialiseerd is in het financieren van beleggingsvastgoed. Uit de praktijk blijkt dat er nog steeds mogelijkheden zijn om vastgoed te financieren wat verhuurd wordt aan derden.
 
Investeringskrediet
Een goed alternatief is het investeringskrediet. Dit is een geschikte financieringsvorm wanneer u de ambitie heeft om in een bepaalde periode van stel 1 á 2 jaar te investeren in meerdere objecten.
Met een investeringskrediet heeft u de beschikking over een vooraf afgesproken financieringslimiet.
U betaalt hiervoor een vaste vergoeding (bereidstellingsprovisie) waardoor er bij een investeringsproject op voorhand zekerheid is over de financiering en condities. Zodra u een object heeft aangekocht is de financiering direct beschikbaar wanneer wordt voldaan aan vooraf afgesproken voorwaarden. Deze vorm kan onder andere gebruikt worden bij projectontwikkeling.
 
Het investeringskrediet wordt beschikbaar gesteld door één of meerdere informal investors uit het netwerk van Hoek en Blok.
 
Meer weten? Bel of mail met Julian Pieper of Ad Riebergen.
Bel 0184 49 68 00 of mail
 
Subsidieregeling Duurzame Energie ++ 2020 en 2021
 

Opvolger van de SDE+ voor CO₂-emissie vermindering
 
De SDE-subsidie voor grootverbruikers kan dit najaar worden aangevraagd tussen 24 november 2020 en 17 december 2020. Hoe eerder u inschrijft, hoe groter de kans op toekenning van uw aanvraag! In 2021 komt er waarschijnlijk slechts één aanvraagronde, naar verwachting in het najaar.
 
Bekende technieken onder de SDE+ waren bijvoorbeeld zonnepanelen, windmolens, vergistingsinstallaties en geothermie. In 2020 zijn hieraan CO₂-afvang en -opslag (CCS), industriële restwarmte, warmtepompen, elektrische boilers en waterstofproductie door elektrolyse toegevoegd. Mogelijk komen hier in 2021 de productie van geavanceerde biobrandstoffen, circulaire en biobased technieken en CO2-levering aan de glastuinbouw eveneens bij. 

De SDE++ werkt net als haar voorganger als een veiling die gefaseerd wordt opengesteld. Het maximale subsidiebedrag waarvoor kan worden ingediend stijgt van €70/ton CO₂ in fase 1 naar € 300/ton CO₂ in fase 4. Aangezien projecten op volgorde van binnenkomst worden toegekend zolang het beschikbare budget toereikend is, stimuleert de SDE++ aanvragers om projecten toch al eerder en dus voor een zo laag mogelijke subsidie in te dienen. Daarnaast is de subsidie per techniek gemaximeerd om oversubsidiëring te vermijden.

IMC heeft ruime ervaring opgebouwd met het aanvragen en begeleiden van SDE-trajecten. Waar nodig kan IMC’s partner Energieke Regio een haalbaarheidsstudie uitwerken of na subsidietoekenning adviseren bij de realisatie. Voor haar klanten heeft IMC de afgelopen jaren een paar honderd projecten aangevraagd en goedgekeurd gekregen.
 
De komende weken zullen er meer details over de regeling worden gepubliceerd. Dat geldt ook voor de ISDE-regeling voor kleinverbruikers. IMC adviseert u graag bij het benutten van de regeling.

Bel 0184 49 68 07 of mail
 
Contact
communicatie@hoekenblok.nl
www.hoekenblok.nl
Facebook   Twitter   Linkedin
Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA Sliedrecht
+31 (0)184 49 68 00
Barendrecht
Tuindersweg 22
2991 LR Barendrecht
+31 (0)180 64 54 64
Morison KSi