Rust en ruimte om te ondernemen Lees online  |  Afmelden
Hoek en Blok
In deze nieuwsbrief
Baangerelateerde Investeringskorting
MKB en alternatieve financiering

Nieuwe website Hoek en Blok
 
Baangerelateerde Investeringskorting
 

Tijdens Prinsjesdag 2020 heeft het kabinet een nieuwe Baangerelateerde Investeringskorting (hierna: BIK) geïntroduceerd. Met de BIK wil het kabinet investeringen van bedrijven stimuleren. Daarnaast wil het kabinet deze investeringen naar voren halen tijdens de economische crisis die een gevolg is van het coronavirus. Het wetsvoorstel is overigens nog niet aangenomen.
 
De BIK is gericht op nieuwe investeringen in bedrijfsmiddelen, hierbij moet u denken aan machines, inventaris en bedrijfsauto’s. Dit kunnen dus bijvoorbeeld ook investeringen zijn in een goede thuiswerkplek voor uw werknemers.

De BIK geldt voor investeringen die zijn aangegaan op of na 1 oktober 2020, die in 2021 of 2022 volledig worden betaald en binnen zes maanden na die betaling in gebruik worden genomen.

Meer lezen
 
MKB en alternatieve financiering
 
Volgens een recent bericht in de media weten kleine en middelgrote ondernemingen alternatieve financiers nauwelijks te vinden. Kleine en middelgrote ondernemers met behoefte aan geld komen zelden uit bij alternatieve financiers. Van de financieringen onder de € 2,5 miljoen neemt de non-bancaire sector slechts 8% voor zijn rekening, terwijl banken goed zijn voor 40%.
 
Een bedrijfsfinanciering organiseren vraagt tegenwoordig veel van de ondernemer. Financiert u zelf of is ‘vreemd vermogen’ meer passend? Kunt u daarvoor bij de bank terecht of zijn alternatieve methoden meer geschikt? Het zijn vragen die voor u als ondernemer wellicht geen dagelijkse kost zijn, maar waar onze specialisten inmiddels decennia lang ervaring mee hebben. Zij helpen u de juiste keuzes te maken en begeleiden u van A tot Z.

Wij beschikken over diverse financieringskanalen, waaronder een eigen netwerk van informal investors. Daarnaast hebben we bijzonder goede ingangen bij de banken. Onze nuchtere en deskundige inbreng biedt u de rust en ruimte om ook bij financieringsvraagstukken het hoofd koel te houden. 

Meer weten? Neem dan contact op met Ad Riebergen of Julian Pieper.
Mail of bel 0184 49 68 00
 
Nieuwe website Hoek en Blok
 
Ondanks de zeer bewogen tijd waarin we leven is het toch echt waar, Hoek en Blok bestaat inmiddels
30 jaar!

 
Dit bijzondere moment willen we uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. Hierover later meer!

Ons 30-jarig bestaan vinden wij een mooi moment om onze website te vernieuwen en te voorzien van een nieuw uiterlijk. Daarnaast was het tijd dat de website een update kreeg. De nieuwe 'look and feel' staat nu online! Op de nieuwe website staan natuurlijk onze diensten en alle andere vertrouwde zaken, zoals de klantportal, aangevuld met mooie klantverhalen, een zoekfunctie et cetera.  Ontdek ze zelf en neem een kijkje op onze nieuwe website!
Naar de website
 
Contact
communicatie@hoekenblok.nl
www.hoekenblok.nl
Facebook   Twitter   Linkedin
Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA Sliedrecht
+31 (0)184 49 68 00
Barendrecht
Tuindersweg 22
2991 LR Barendrecht
+31 (0)180 64 54 64
Morison KSi