Rust en ruimte om te ondernemen Lees online  |  Afmelden
Hoek en Blok
In deze nieuwsbrief
Uitbreiding financieringsmogelijkheden
Aanvulling Baangerelateerde Investeringskorting
Beperkte gemeenschap van goederen; let op!
Thuiswerkplek: wat moet je als werkgever doen?
SLIM subsidie

Uitbreiding financieringsmogelijkheden
 

De financieringsmarkt is continue in beweging. Als gevolg van de terugtrekkende beweging van grootbanken wordt een deel van de markt overgenomen door andere partijen. Hoek en Blok loopt al langere tijd voorop in deze beweging, onder andere met een groot netwerk aan ondernemende informal investors die onze klanten kunnen voorzien van groeikapitaal en hypothecaire leningen.
 
Recent hebben wij ons netwerk verder uitgebreid met behulp van het platform Capsearch. Door middel van dit platform hebben wij de mogelijkheid om naast de traditionele grootbanken ook te bemiddelen voor circa 50 financiers die zich veelal richten op een beperkt deel van de markt, bijvoorbeeld financiering van commercieel vastgoed, de leisure markt, werkkapitaal of debiteurenportefeuille. Op relatief eenvoudige wijze bieden wij het financieringsverzoek aan bij meerdere partijen en derhalve wordt de slagingskans groter.
 
Heb je investeringsplannen? De diversiteit in financieringsoplossingen is groot, waarbij de mogelijkheden moeten passen bij jouw persoonlijke, financiële en fiscale plaatje.

Meer weten? Wij adviseren je graag. Neem contact op met Julian Pieper of Ad Riebergen.

Bel 0184 49 68 00 of mail
Aanvulling Baangerelateerde Investeringskorting
 
Eerder publiceerde wij nieuws rondom de BIK. Inmiddels zijn hier aanvullingen op. 

Eind 2020 heeft de staatssecretaris van Financiën besloten om de regeling van de BIK in combinatie met de fiscale eenheid toch ter goedkeuring voor te leggen aan de Europese Commissie. Mogelijk is deze combinatie strijdig met de vrijheid van vestiging uit het EU-recht. 

Met het oog daarop is het onderdeel fiscale eenheid vooralsnog uit de regeling van de BIK gehaald. Alleen een individuele vennootschap (ook binnen een fiscale eenheid) kan dus de regeling toepassen. Zodra de Europese Commissie goedkeuring heeft verleend, treedt de regeling voor de fiscale eenheid met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2021 in werking.

Verleent de Europese Commissie geen goedkeuring, dan is er sprake van een wijziging in de percentages. 

Lees via onderstaande button het hele artikel.
Meer info
Beperkte gemeenschap van goederen; let op!
 
Sinds 1 januari 2018 trouw je in Nederland standaard in een beperkte gemeenschap van goederen, tenzij er huwelijkse voorwaarden worden opgesteld.

Na het ja-woord ontstaan er drie vermogens: je privévermogen, het privévermogen van je partner én het gemeenschappelijk vermogen. Bij een eventuele echtscheiding verdeel je alleen het gemeenschappelijk vermogen.

Voor een goede verdeling moet dan wel duidelijk zijn welke vermogensbestanddelen privé zijn en welke vermogensbestanddelen tot het gemeenschappelijk vermogen behoren. Is niet duidelijk dat iets tot een privévermogen behoort? Dan is de regel dat het in het gemeenschappelijk vermogen valt en dus verdeeld moet worden. Om bij een eventuele echtscheiding discussies en problemen te voorkomen, is het bijhouden van een goede administratie van belang.

De beperkte gemeenschap van goederen kan leiden tot ongewenste effecten. Door middel van diverse situatieschetsen vertellen we je er meer over. 

Plannen om in het huwelijksbootje te stappen? Neem contact op met
Tabitha Rozeboom Bos voor gericht advies. Ook voor bestaande huwelijken adviseren wij overigens om periodiek te checken of de huwelijkse voorwaarden nog aansluiten bij jullie wensen.

Bel 0184 49 68 00 of mail
Thuiswerkplek: wat moet je als werkgever doen?
 
Momenteel werken veel werknemers geheel of gedeeltelijk thuis in verband met COVID-19. Wat is precies de verantwoordelijkheid van de werkgever bij thuiswerken? En welke rol speelt de werknemer hierin?

De werkgever heeft niet alleen de verantwoordelijkheid om op kantoor te zorgen voor gezonde en veilige arbeidsomstandigheden, maar heeft ook "zorgplicht" voor de werkplek thuis. 

Meer hierover lees je via onderstaande button.

Meer info
SLIM subsidie
 
Heb jij als ondernemer het voornemen om in 2021 te investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers? Dat komt goed uit! Vanaf 1 maart 2021 opent er namelijk weer een nieuwe SLIM-ronde. Met de SLIM-regeling kun je tot € 25.000 aan subsidie ontvangen. 
Via onderstaande button lees je hier meer over.
Meer info
 
Contact
communicatie@hoekenblok.nl
www.hoekenblok.nl
Facebook   Instagram   Linkedin
Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA Sliedrecht
+31 (0)184 49 68 00
Barendrecht
Tuindersweg 22
2991 LR Barendrecht
+31 (0)180 64 54 64
Morison KSi