Rust en ruimte om te ondernemen Lees online  |  Afmelden
Hoek en Blok
Vastgoednieuws:
Uitbreiding financieringsmogelijkheden voor commercieel vastgoed
Exit ontwikkelaar is geen overgang algemeenheid van goederen
Makkelijkbikaanvragen.nl

Uitbreiding financieringsmogelijkheden voor commercieel vastgoed
 

De financieringsmarkt is continu in beweging. Als gevolg van de terugtrekkende beweging van grootbanken, onder andere bij de financiering van verhuurd vastgoed, wordt een deel van de markt overgenomen door andere partijen. Hoek en Blok loopt al langere tijd voorop in deze beweging onder andere met een groot netwerk aan ondernemende informal investors.
 
Recent hebben wij ons netwerk verder uitgebreid met behulp van het platform Capsearch. Door middel van dit platform hebben wij de mogelijkheid om naast de traditionele grootbanken ook te bemiddelen bij een aantal niche spelers die zich gericht hebben op het financieren van commercieel vastgoed. Op relatief eenvoudige wijze bieden wij het financieringsverzoek aan bij meerdere partijen en derhalve wordt de slagingskans groter.
 
Heb je investeringsplannen? Financieren is maatwerk en de mogelijkheden moeten passen bij jouw persoonlijke, financiële en fiscale plaatje.
 
Meer weten? Wij adviseren je graag. Neem contact op met Julian Pieper of Ad Riebergen.

Bel 0184 49 68 00 of mail
Exit ontwikkelaar is geen overgang algemeenheid van goederen
 
Bij de overdracht van een algemeenheid van goederen, ook wel een artikel 37d-transactie genoemd, is geen btw verschuldigd over de vergoeding en treedt de overnemer – onder meer voor de lopende herzieningstermijnen – in de plaats van de overdrager.

In 2008 oordeelde de Hoge Raad al eens dat verhuurd vastgoed voor btw-doeleinden onder omstandigheden kan worden aangemerkt als een algemeenheid van goederen. Onduidelijk was echter of dit oordeel ook van toepassing was op de overdracht van vastgoed dat door een projectontwikkelaar, vooruitlopend op de verkoop, is verhuurd. Inmiddels heeft de Hoge Raad daar meer duidelijkheid over verschaft. Wat was het geval?


Lees via onderstaande button het hele artikel.
Meer info
Makkelijkbikaanvragen.nl
 
Staan er binnen jullie organisatie nieuwe investeringen gepland? Dan is de BIK-regeling mogelijk interessant voor jouw bedrijf. De Baangerelateerde InvesteringsKorting is een nieuwe regeling waardoor bedrijven tot 3,9% van nieuwe investeringen af mogen trekken van de loonheffing.

Het gaat hierbij om niet eerder gebruikte bedrijfsmiddelen, dus eigenlijk elk bedrijfsmiddel dat niet tweedehands is gekocht. Voor elke BIK-aanvraag geldt een ondergrens van € 1.500 per bedrijfsmiddel en € 20.000 per aanvraag. Heb jij recent nog een nieuwe investering gedaan? Dat hoeft geen probleem te zijn. Met terugwerkende kracht kunnen alle investeringen die zijn aangegaan vanaf 1 oktober 2020, maar waarvan de volledige betaling in 2021 of 2022 plaatsvindt, al onder de BIK-regeling vallen.

Tot 3,9% investeringskorting
De BIK is ondergebracht in twee schijven. De eerste schijf omvangt alle investeringen tot en met € 5 miljoen. In deze schijf krijgen ondernemers een investeringskorting van 3,9% van het investeringsbedrag. De tweede schijf omvangt het deel van de investering boven de € 5 miljoen. Hierbij kan er per kalenderjaar een korting van 1,8% van het investeringsbedrag worden gerealiseerd. De investeringskorting wordt verrekend met de loonheffing. Het is dus wel belangrijk dat de onderneming voldoende personeel in dienst heeft om de investeringskorting te kunnen verrekenen met de af te dragen loonheffing. 

Een rekenvoorbeeld
Stel je investeert in het verduurzamen van je pand, voor totaal € 1 miljoen. Omdat dit bedrag lager is dan € 5 miljoen ontvang je hierover 3,9% BIK. Dit zorgt voor een effectief voordeel van € 39.000, wat je mag aftrekken van de af te dragen loonhefing. Maar stel dat de loonheffing lager is dan € 39.000, dus bijvoorbeeld € 23.000? Dan kan je ook maar € 23.000 aftrekken van de af te dragen loonheffing.
Een ander voorbeeld. Jouw bedrijf gaat dit jaar investeren in een nieuw pand, in totaal zal het gaan om € 20 miljoen. Omdat dit bedrag hoger is dan de eerste schijf van € 5 miljoen gaat de berekening iets anders. 
Die eerste € 5 miljoen mag je onder de schijf van 3,9% rekenen. Over de overige € 15 miljoen geldt het percentage van 1,8%. Het totale effectieve voordeel komt hierdoor neer op € 465.000 (3,9% x € 5 miljoen + 1,8% x € 15 miljoen = € 195.000 + € 270.000). Dit bedrag mag je aftrekken van de af te dragen loonheffing. Ook hier is het zo dat wanneer de loonheffing lager is, bijvoorbeeld € 377.000, je ook maar € 377.000 af mag trekken van de af te dragen loonheffing. 


Meer weten?

Wil je meer weten over de BIK-regeling en hoe deze voor jouw organisatie optimaal ingezet kan worden? Ga naar www.makkelijkbikaanvragen.nl voor meer informatie en een gratis BIK-rekentool, of neem contact op met Roland van de Graaf of Alexander Houtman. We helpen je graag verder!
Bel 0184 49 68 00 of mail
 
Contact
communicatie@hoekenblok.nl
www.hoekenblok.nl
Facebook   Instagram   Linkedin
Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA Sliedrecht
+31 (0)184 49 68 00
Barendrecht
Tuindersweg 22
2991 LR Barendrecht
+31 (0)180 64 54 64
Morison KSi