Rust en ruimte om te ondernemen Lees online  |  Afmelden
Hoek en Blok
in deze nieuwsbrief
Uitstel van betaling belastingschulden verlengd tot 1 oktober
Kabinet maximeert NOW vanaf 1 juli op 80%
Herziening hoofdactiviteit TVL 4e kwartaal 2020 mogelijk
Per 1 juli is termijn aanvaarding arbeidsovereenkomst gewijzigd
Betaling transitievergoeding in termijnen. Mag dat?
Tot slot
Uitstel van betaling belastingschulden verlengd tot 1 oktober
Bedrijven kunnen langer uitstel van betaling krijgen van hun belastingschulden. Oorspronkelijk moesten bedrijven vanaf 1 juli van dit jaar hun nieuwe belastingschulden weer gaan betalen. Maar dat is nu met drie maanden uitgesteld, waardoor bedrijven dus pas vanaf 1 oktober van dit jaar hun nieuwe belastingschulden hoeven te voldoen. Wanneer er betalingsproblemen zijn vanwege de coronacrisis, is het ook nog steeds mogelijk om uitstel van betaling aan te vragen. 
 
Alle opgebouwde belastingschulden hoeven vervolgens pas vanaf 1 oktober 2022 te worden afgelost. Dit mag worden uitgespreid over een periode van vijf jaar.
 
Heb je vragen of kunnen wij je helpen? Neem dan contact op met je contactpersoon bij Hoek en Blok.
Bel 0184 49 68 00 of mail
Kabinet maximeert NOW vanaf 1 juli op 80%
Gelukkig gaat het beter met de economie en is het kabinet bezig met het afschalen van de beperkingen,  wat er toe zou moeten leiden dat de economie weer op eigen kracht gaat draaien. Ondanks deze positieve geluiden heeft het kabinet toch besloten om de NOW-regeling te verlengen. Er komt derhalve een NOW 4 aan, oftewel een zesde aanvraagperiode.
 
Indien de getroffen onderneming een omzetverlies heeft van minimaal 20%,  maar maximaal 80%,  dan kun je de NOW 4 aanvragen. Het nieuwe maximum gaat in vanaf de NOW 4 aanvraag voor het derde kwartaal 2021. De overige voorwaarden om in aanmerking te komen voor de NOW subsidie blijven ongewijzigd.
 
Door de aanpassing wordt de uitvoering van de NOW met enkele weken vertraagd. Oorspronkelijk zou de tegemoetkoming voor het derde kwartaal 2021 (de periode juli t/m september) vanaf 5 juli kunnen worden aangevraagd, maar dit wordt dus later. Het is op dit moment nog niet duidelijk vanaf wanneer de aanvraag ingediend kan worden. Zodra deze datum bekend wordt gemaakt, zullen wij je hiervan op de hoogte brengen.
 
Heb je vragen of kunnen wij je helpen met de aanvraag? Bel of mail met Jens de Schrijver.
Bel 0184 49 68 00 of mail
Herziening hoofdactiviteit TVL 4e kwartaal 2020 mogelijk
Ondernemers met omzetverlies vanwege corona kunnen een tegemoetkoming krijgen in de vaste lasten (TVL). De omvang van de tegemoetkoming is mede afhankelijk van de activiteiten volgens de SBI-code. Voor de TVL voor het vierde kwartaal van 2020 is het nu ook mogelijk om een herzieningsverzoek SBI-code te doen.
 
Door het herzieningsverzoek kun je TVL krijgen op basis van een andere SBI-code dan vastgelegd in het Handelsregister van de KVK op 15 maart 2020. Dit kan als je kunt aantonen dat jouw nevenactiviteit feitelijk je hoofdactiviteit was op 15 maart 2020, of als je feitelijke hoofdactiviteit al verwoord stond in de activiteitenomschrijving in het handelsregister op 15 maart 2020, maar nog niet gekoppeld was aan een SBI-code.
Het verzoek moet wel uiterlijk 5 augustus 2021 binnen zijn bij de RVO.
  
Heb je vragen of wil je meer weten over de TVL? Mail of bel met Tabitha Rozeboom Bos.
Bel 0184 49 68 00 of mail
Per 1 juli is termijn aanvaarding arbeidsovereenkomst gewijzigd
Een werkgever is verplicht om een oproepkracht in de dertiende maand dat deze voor hem werkzaam is, een aanbod te doen voor een arbeidsovereenkomst met vaste uren. Vanaf 1 juli is de termijn voor het aanvaarden van dit aanbod door de werknemer gewijzigd.
In de wet was geregeld dat de werknemer minimaal een maand de tijd had om het aanbod te aanvaarden. Vanaf 1 juli 2021 is de regeling op twee onderdelen gewijzigd:
  1. De werknemer heeft maximaal een maand de tijd om het aanbod van zijn werkgever te aanvaarden.
  2. De uiterlijke ingangsdatum waarop de vaste arbeidsomvang in dient te gaan, is uiterlijk twee maanden nadat de arbeidsovereenkomst twaalf maanden heeft geduurd. Dat betekent dus uiterlijk op de eerste dag van de vijftiende maand.
Voor meer informatie hierover mail of bel met Natasja Sperling-Schut.
Bel 0184 49 68 00 of mail
Betaling transitievergoeding in termijnen. Mag dat?
Over de hoogte van de te betalen transitievergoeding kan discussie ontstaan. Zeker als een bedrijf op een later moment is overgenomen. Wat zegt de kantonrechter in Amsterdam hierover? En mocht de werkgever door de coronacrisis de transitievergoeding in termijnen betalen?
 
In een aan de kantonrechter in Amsterdam voorgelegde zaak ging het om een werknemer die claimde al vanaf 1993 bij de werkgever werkzaam te zijn. Zijn huidige werkgever had de zaak overgenomen in 2017 en was van mening dat hij pas vanaf dat moment een transitievergoeding hoefde te betalen. Bijkomend punt was dat de werkgever aangaf vanwege de slechte financiële situatie de transitievergoeding niet te kunnen betalen.
 
In de link hieronder lees je hoe dit verder heeft uitgepakt. 
Lees verder
Tot slot
Vanuit de overheid zijn er diverse informatiesites beschikbaar ten aanzien van de corona steunmaatregelen:

Heb je vragen over de steunmaatregelen van de overheid? Wij staan voor je klaar met raad en daad. Neem contact op met je contactpersoon binnen Hoek en Blok.
Meer info
Contact
communicatie@hoekenblok.nl
www.hoekenblok.nl
Facebook   Instagram   Linkedin
Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA Sliedrecht
+31 184 49 68 00
Barendrecht
Tuindersweg 22
2991 LR Barendrecht
+31 180 64 54 64