Rust en ruimte om te ondernemen Lees online  |  Afmelden
Hoek en Blok
Vastgoednieuws:

- Financieringsrente gemiddeld 0,5% lager met een groenverklaring
- Ook overdrachtsbelasting bij verkrijgen van een fictieve onroerende zaak

- Subsidieregeling advies en ondersteuning verduurzamings-
  maatregelen mkb (AOVM)

Financieringsrente gemiddeld 0,5% (vijftig basispunten) lager met een groenverklaring
 
Op zoek naar een manier om de rente op je financiering(en) te verlagen? De groenregeling kan hier een oplossing in bieden. Met een Groenverklaring kun je bij één van de Nederlandse Groenbanken een financiering regelen. Deze financiering ligt gemiddeld vijftig basispunten lager dan een conventionele financiering!
 
De Regeling groenprojecten, of groenregeling, is verruimd. De regeling bestaat sinds 2016, maar is in de afgelopen jaren aan enkele veranderingen onderhevig geweest. De RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) toetst nu op vier eisen, waar dit voorheen acht eisen waren. Een flinke vereenvoudiging dus. Ook zijn de categorieën uitgebreid. Naast energie neutrale gebouwen komen ook bedrijfsgebouwen en Rijksmonumenten in aanmerking voor groene financiering. Deze groenregeling geldt voor zowel nieuwbouw als renovatie.
 
Financieren is maatwerk en de mogelijkheden moeten passen bij jouw persoonlijke, financiële en fiscale plaatje.
 
Meer weten? Wij adviseren je graag. Neem contact op met Julian Pieper of Rens Gamers.
Bel 0184 49 68 00 of mail
Ook overdrachtsbelasting bij verkrijging van een fictieve onroerende zaak
 
Niet alleen de verkrijger van een échte onroerende zaak kan overdrachtsbelasting verschuldigd zijn, maar ook de verkrijger van aandelen in een zogenaamde onroerendezaakrechtspersoon (OZR) kan onder voorwaarden over de verkrijging van deze fictieve onroerende zaak overdrachtsbelasting verschuldigd zijn.

Hoe dat precies zit, lees je verder in de link hieronder.
 
Lees verder
Subsidieregeling advies en ondersteuning verduurzamingsmaatregelen mkb (AOVM)
 
Met de AOVM kunnen gemaakte kosten voor het advies van een energieadviseur of energieregisseur vergoed worden tot 80% of € 2.500. Doel is om zoveel mogelijk mkb-ondernemingen laagdrempelig te ondersteunen bij het inzicht bieden in het potentieel van maatregelen gericht op energiebesparing of CO2-reductie van de onderneming. Ook wordt de ondernemer geholpen om concrete maatregelen te nemen, gericht op het uitvoeren van het advies. Subsidie kan worden verstrekt voor:
  • De gemaakte kosten voor het advies van een energieadviseur, opgesteld na 2 augustus 2021, over verduurzamingsmaatregelen voor het bedrijfspand of voor de bedrijfsvoering van die mkb-onderneming. Hiervoor geldt dat 80% van de gemaakte kosten met een minimumbedrag van € 400 en tot een maximumbedrag van € 750 vergoed worden.
  • De gemaakte kosten, voor de ondersteuning door een energieadviseur, bij het uitvoeren van één of meer verduurzamingsmaatregelen welke volgen uit het advies. Hiervoor geldt dat 80% vergoed wordt tot een maximum van € 2.500.
Aanvragen kunnen worden ingediend van 1 oktober 2021 tot en met 30 september 2022. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Pieter Braat of Mark Rijbroek.
Bel 0184 49 68 07 of mail
Contact
communicatie@hoekenblok.nl
www.hoekenblok.nl
Facebook   Instagram   Linkedin
Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA Sliedrecht
+31 184 49 68 00
Barendrecht
Tuindersweg 22
2991 LR Barendrecht
+31 180 64 54 64