Nieuws van Hoek en Blok
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Rust en ruimte om te ondernemen Lees online  |  Afmelden
Hoek en Blok
De Jubelton is passé, wat nu?
Belastingbetalers met spaarrekeningen opgelet!
Wijziging algemene voorwaarden 
Duurzaamheid? Hoezo?
Whitepaper NIS2

Ondernemerscollege pensioen | QuatroHR
SLIM-regeling: subsidie voor de ontwikkeling in het het mkb
IMC opnieuw sponsor van Scale Innovation Award 2024
De Jubelton is passé, wat nu?
 
Ontdek een slim alternatief voor de Jubelton! In plaats van direct een woning voor je kind te kopen en 10,4% overdrachtsbelasting te betalen, overweeg om de bank te worden en een lening te verstrekken.

Met de startersvrijstelling kunnen kinderen tussen 18-35 jaar een woning tot € 510.000 aankopen zonder overdrachtsbelasting. Als ouder leen je het aankoopbedrag uit tegen een marktconforme rente, waardoor je € 53.040 kunt besparen. Het kind betaalt jaarlijks rente en aflossing, met fiscale voordelen. Schenkingen en andere strategieën kunnen de lasten verder verlichten.

Ontdek de beste constructie voor jouw situatie met onze adviseurs van
Privé-in-Zicht.

Ontdek hier de mogelijkheden
Belastingbetalers met spaarrekeningen opgelet!
 
Belastingbetalers met spaarrekeningen worden geconfronteerd met veranderende rendementspercentages in box 3 voor 2023. Het ministerie van Financiën heeft voorlopige percentages gecommuniceerd, maar recente gegevens van De Nederlandse Bank wijzen op mogelijke wijzigingen.
Het rendementspercentage voor spaar- en banktegoeden kan stijgen van 0,36% naar 0,92%, wat leidt tot onverwachte belastingverhogingen voor belastingbetalers. Bovendien is het rendementspercentage voor schulden herzien van -/- 2,57% naar -/- 2,46%.

Deze aanpassingen kunnen resulteren in een hogere box 3 belastingdruk dan aanvankelijk verwacht. Het artikel benadrukt het belang van het indienen van de aangifte of het aanvragen van een voorlopige aanslag vóór 1 juli 2023 om belastingrente te voorkomen, vooral voor belastingbetalers met een spaarsaldo boven € 57.000 (of € 114.000 voor fiscale partners). Lees verder om te begrijpen hoe deze veranderingen invloed hebben op jouw financiële situatie.
Meer info
Wijziging algemene voorwaarden
 
Hoek en Blok beoordeelt periodiek haar algemene voorwaarden, iets dat we jou overigens ook adviseren te doen. Dit heeft er in geresulteerd dat de algemene voorwaarden van Hoek en Blok enkele, overigens beperkte, wijzigingen hebben ondergaan, welke vanaf 1 januari 2024 van toepassing zijn op onze dienstverlening en werkzaamheden.
 
Je kunt onze algemene voorwaarden hier vinden en downloaden. Op verzoek zenden we ze je graag toe.
 
Heb je vragen over onze algemene voorwaarden, stel ze gerust. Wil je je eigen algemene voorwaarden laten beoordelen, laat het je contactpersoon binnen Hoek en Blok weten of neem contact op met onze juridische afdeling.
Bel 0184 49 68 00 of mail
Duurzaamheid? Hoezo?
 
De laatste weken in het nieuws: ‘Nederlandse economie blijft achter op gebied van duurzaamheid’ en ‘Duurzaamheidsrapportage niet op het netvlies bij mkb’. Vraag jij je bij het lezen van dit soort koppen wel eens af of je misschien iets over het hoofd ziet?

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 100.000 mkb-bedrijven met duurzaamheidsrapportage te maken gaan krijgen. En dat terwijl twee derde van de mkb-bedrijven nog onbekend is met de nieuwe CSRD-richtlijn.

Waar gaat dat dan over?
Lees er hier meer over
Whitepaper NIS2
 
De groei in digitalisering heeft voor veel mkb’ers grote uitdagingen met zich meegebracht; hoe zorg je er immers voor dat medewerkers plaats- en tijdonafhankelijk kunnen werken én dat de IT-systemen en data voldoende zijn beveiligd? We zien dat het mkb dan ook steeds vaker het doelwit is van ransomware aanvallen. Reden voor een groeiende bezorgdheid in Europa over de noodzaak van effectieve cyberbeveiliging. De Europese Unie is zich bewust van de kritische rol van cyberbeveiliging en voert daarom NIS2 in als nieuwe IT security regelgeving. De EU ziet dit als essentiële stap in het verbeteren van de cyberweerbaarheid van organisaties. Alle Europese landen hebben tot 17 oktober 2024 de tijd om de richtlijn in nationale wet- en regelgeving door te voeren.

In onze whitepaper gaan we dieper in op de NIS2-richtlijn en wat dit betekent voor jouw organisatie. Download de whitepaper en bereid je optimaal voor op de NIS2-richtlijn.
Naar de whitepaper
Ondernemerscollege pensioen | QuatroHR
 
Op 1 juli 2023 is de nieuwe pensioenwet ingegaan. Deze wet heeft voor iedereen een flinke impact, zowel voor (alle) werkgevers als medewerkers. Is jullie organisatie hiermee al aan de slag gegaan?
 
Voor de meeste werkgevers en werknemers is pensioen een ‘ver van mijn bed’ onderwerp. We begrijpen dus heel goed dat wat extra uitleg en hulp misschien gewenst is. Daarom organiseert onze samenwerkingspartner QuatroHR, in samenwerking met pensioenadviseur Wim Houtekamer, een ondernemerscollege op 7 maart aanstaande.

Tijdens dit ondernemerscollege krijg je in duidelijke taal uitleg over de wijzigingen en krijg je aan de hand van een stappenplan te zien wat je kunt doen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.
Meer info en aanmelden
SLIM-regeling: subsidie voor de ontwikkeling in het mkb
 
Heb jij als ondernemer het voornemen om in 2024 te investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers? Dat komt goed uit! In maart is er weer de mogelijkheid jouw SLIM- aanvraag in te dienen.
Met de stimuleringsregeling leren en ontwikkelen In het mkb (SLIM) kun je tot € 25.000 aan subsidie ontvangen. De subsidie bestaat uit 4 onderdelen, waar subsidie voor kan worden aangevraagd.
SLIM-regelen doe je hier
IMC opnieuw sponsor van Scale Innovation Award 2024
 
Onze subsidieadvies partner IMC steunt weer de Scale Innovation Awards. Deze editie vindt plaats op maandag 11 maart 2024 in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. De Scale Innovation Award is een regionaal initiatief om innovatieve producten, diensten, processen of businessmodellen in de regio te stimuleren én een podium te geven.
 
Een deelname aan de Scale Innovation Award biedt bedrijven veel publiciteit en ruime netwerkmogelijkheden om hiermee innovaties verder te brengen. Zo mag de winnaar van de Scale Innovation Award onder andere een pitch geven tijdens het evenement ZIE 2024. Dit is hét kennis- en netwerkevent voor de Zuid-Hollandse technologische industrie, met honderden bezoekers.

Later volgt meer informatie over het programma en het event. Heb je aanvullende vragen over deelname aan de Scale Innovation Award? Neem contact op met Roland van de Graaf van IMC.
Bel 0184 49 68 07 of mail
Hoe ervaar jij de dienstverlening van Hoek en Blok?
Schrijf een review!
Meld je aan met je Google-account en schrijf de review. Zijn wij enorm mee geholpen.
Schrijf hier de review
Agenda
7
mrt
 
Ondernemerscollege pensioen | QuatroHR
Tijdens dit ondernemerscollege krijg je in duidelijke taal uitleg over de wijzigingen en krijg je aan de hand van een stappenplan te zien wat je kunt doen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving..
Meer informatie en aanmelden
11
apr
 
Ondernemerscollege Transformeer jouw bedrijf naar duurzaamheid
Praktische tips van onze duurzaamheidsadviseurs en gastspreker Lisanne Addink van Coffee Based.
Meer informatie en aanmelden
 
Contact
communicatie@hoekenblok.nl
www.hoekenblok.nl
Facebook   Instagram   Linkedin
Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA Sliedrecht
+31 184 49 68 00
Barendrecht
Tuindersweg 22
2991 LR Barendrecht
+31 180 64 54 64