Nieuws van Hoek en Blok
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Rust en ruimte om te ondernemen Lees online  |  Afmelden
Hoek en Blok
In deze nieuwsbrief
Aan de slag met duurzaamheid, maar waar begin je?
Let op belastingrente en verzuimboetes!
Ontwikkelingen overnamemarkt
Ken jij dé Hoek en Blok-er in spe?
Aan de slag met duurzaamheid, maar waar begin je?
 
Een plan voor duurzaamheid is tegenwoordig onmisbaar voor mkb-bedrijven. Niet alleen zijn klanten, opdrachtgevers en financiers geïnteresseerd in hoe duurzaam je werkt, ook de wetgeving wordt steeds strenger. Maar waar start je?
Tijdens ons ondernemerscollege ‘Aan de slag met duurzaamheid’ op 11 april geven onze duurzaamheidsadivseurs je tips hoe je er aan begint, hoe je kansen verzilvert én risico’s op tijd ziet aankomen. Ervaringsdeskundige Lisanne Addink is aanwezig om haar ervaring en aanpak vanuit Coffee Based met je te delen.

Om het wat minder een ‘ver van je bed-show’ te maken, geven we je graag alvast een paar tips die je kunnen helpen bij het maken en uitvoeren van een duurzaamheidsplan:
  1. Focus en ambitie
  2. Duurzame doelen stellen en acties bepalen
  3. Acties uitvoeren: samen aan de slag
  4. Voortgang meten en monitoren
  5. Communiceren
Lees meer over deze tips
Let op belastingrente en verzuimboetes!
 
De belastingrente zijn dit jaar opnieuw fors gestegen. Met ingang van 1 januari 2024 kent de vennootschapsbelasting een belastingrentepercentage van 10%, terwijl het percentage van overige belastingen, waaronder de inkomstenbelasting, is gestegen naar 7,5%. 
Belastingrente zal in rekening worden gebracht door de Belastingdienst wanneer je bijvoorbeeld te laat bent met het indienen van jouw belastingaangifte. Deze sanctie geldt voor verschillende belastingsoorten zoals inkomstenbelasting, erfbelasting, vennootschapsbelasting, dividendbelasting, btw of loonbelasting. Elke belastingsoort heeft zo haar eigen specifieke regels rondom deze sanctie. Je leest er meer over in onze blog.
Lees hoe je renteheffingen voorkomt
Ontwikkelingen overnamemarkt
 

Het aantal transacties op de overnamemarkt zien we stevig groeien. Dit wordt bevestigd door de overnamebarometer die recent is gepubliceerd door Dealsuite, een platform voor overnameprofessionals waar we als Hoek en Blok bij zijn aangesloten.
De overnamebarometer van Dealsuite werpt licht op de dynamiek van de mkb-overnamemarkt, gericht op bedrijven met een waarde tussen 0,5 en 50 miljoen euro. Daarnaast zien we:

  • een verschuiving in het aantal aan- en verkooptransacties
  • stijging in gemiddelde transactiewaarde van overnames
  • toename EBITDA-Multiple (maatstaf voor waarderen van bedrijven)
Je leest er meer over in onze blog.
Lees meer over de ontwikkelingen
Ken jij dé Hoek en Blok-er in spe?
 
Hoek en Blok groeit en daarom heeft de arbeidsmarkt onze volle aandacht. We hebben ruimte voor goede mensen, dus mocht je (klein)kinderen, familieleden, vrienden of kennissen hebben die een baan zoeken of toe zijn aan iets nieuws: wij gaan graag met ze in gesprek!
Of ze nog met de neus in de boeken zitten, net een diploma hebben gehaald, al een tijdje in het vak zitten of al een groot deel van de carrière achter te rug hebben, bij ons zijn er legio mogelijkheden.
 
Neem eens een kijkje op onze speciale werkenbij-website en voel je vrij onze vacatures te delen in jouw netwerk. Waarderen we zeer!
Bekijk onze vacatures
Hoe ervaar jij de dienstverlening van Hoek en Blok?
Schrijf een review!
Meld je aan met je Google-account en schrijf de review. Zijn wij enorm me geholpen.
Schrijf de review
11
Apr
 

Ondernemerscollege Aan de slag met duurzaamheid
Praktische tips van onze duurzaamheidsadviseurs en gastspreker Lisanne Addink van Coffee Based.

Meer informatie en aanmelden

22
mei
  SAVE THE DATE - Hoek en Blok kids voetbalclinic
Wij zijn fan van sport! Graag nodigen wij jou en je kinderen (vanaf 12 jaar) uit voor een sportieve voetbalclinic door oud-Feyenoorder en professional Dwight, op het sportpark Olympia in Rotterdam-Zuid.

Reserveer woensdag 22 mei vanaf 17:00 uur alvast in jullie agenda.
De uitnodiging volgt binnenkort!
Contact
communicatie@hoekenblok.nl
www.hoekenblok.nl
Facebook   Instagram   Tiktok   Linkedin
Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA Sliedrecht
+31 184 49 68 00
Barendrecht
Tuindersweg 22
2991 LR Barendrecht
+31 180 64 54 64