Rust en ruimte om te ondernemen Lees online  |  Afmelden
Hoek en Blok
Coronacrisis:
Coronanieuwsbrief nr 17
NOW
Uitstel van belastingbetaling
TVL - Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb
Tozo - Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers
Uitstel aflossing banken
Tot slot
 
Coronanieuwsbrief nr 17
Tijdens een persconferentie op 28 september heeft het kabinet de maatregelen om de coronapandemie te beteugelen verder aangescherpt. Maatregelen die u als ondernemer kunnen raken in de bedrijfsvoering. 
Als wij u kunnen helpen zullen wij er voor u zijn. Bel ons!
In deze nieuwsbrief gaan wij in op wijzigingen en aanvullingen in vervolg op onze vorige nieuwsbrief.
 
NOW

In de vorige nieuwsbrief hebben wij u op de hoogte gebracht van de verlenging van de NOW. Zoals het er nu naar uitziet kan de NOW 3.0 aangevraagd worden vanaf 16 november. Inmiddels zijn de wijzigingen en precieze randvoorwaarden van de NOW 3.0 bekend. Door de recente ontwikkelingen rondom het virus kan het zo zijn dat de NOW 3.0 nog aangepast gaat worden. Mocht dit gebeuren dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

Via deze link leest u meer over de wijzigingen en voorwaarden van NOW 3.0, de verduidelijking werkmaatschappijenregeling en de definitieve aanvraag vaststelling NOW 1.0.

Heeft u vragen of hulp nodig, neem dan contact op met Natasja Sperling-Schut of Letty Voets.

Bel 0184 49 68 00 of mail
 
Uitstel van belastingbetaling

Ondernemers die vanwege het coronavirus uitstel van het betalen van belasting hebben gekregen, krijgen langer de tijd deze belasting terug te betalen. Het kabinet kiest voor een startdatum van de terugbetalingsregeling voor uitgestelde schulden van 1 juli 2021 en de terugbetalingstermijn wordt 36 maanden. Dat heeft staatssecretaris Vijlbrief aan de Tweede Kamer geschreven.
Eerder was de startdatum 1 januari 2021 en de termijn 24 maanden.
Ondernemers beginnen per 1 juli 2021 met het afbetalen van de belastingschuld die zij door de coronacrisis hebben opgebouwd – zoals eerder aangekondigd – met een vast bedrag per maand. Uiteraard is het ook mogelijk om eerder af te lossen als de ondernemer dit wil.
De tijdelijke verlaging van invorderingsrente naar bijna nul procent blijft van kracht tot en met 31 december 2021.
 
Heeft u vragen neemt u dan contact op met uw contactpersoon, die helpt u graag.

Bel 0184 49 68 00 of mail
 
TVL- Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb

Na het uitkomen van onze vorige nieuwsbrief zijn hier geen wijzigingen of aanvullingen op gekomen. Wij verwijzen u derhalve naar onze nieuwsbrief nummer 16.

Nieuwsbrief nr 16
 
Tozo - Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemer

Na 1 oktober kunt u Tozo 3 aanvragen bij uw woongemeente. Als u al een Tozo 2-uitkering ontvangt, kunt u een verkort aanvraagformulier indienen zodra uw woongemeente de aanvraagprocedure gereed heeft. Uw Tozo 2 uitkering wordt niet automatisch verlengd. U dient bij uw aanvraag aan te geven of uw situatie sinds uw vorige aanvraag wel of niet veranderd is. Ook verklaart u dat uw totaal aan beschikbare geldmiddelen lager is dan de toegestane grens van € 46.520. De partnertoets blijft eveneens van kracht.

Tozo 3 kan, in afwijking van Tozo 1 en Tozo 2, niet over de gehele aanvraagperiode met terugwerkende kracht worden aangevraagd. De uitkering levensonderhoud op basis van de Tozo 3 kan in de maanden oktober en november 2020 met terugwerkende kracht tot maximaal 1 oktober 2020 aangevraagd worden. Wanneer u bijvoorbeeld op 15 november een aanvraag indient dan kunt u de uitkering levensonderhoud aanvragen vanaf 1 oktober 2020. Dit heeft te maken met de wens om aanvragen verspreid over de aanvraagperiode te laten binnenkomen, zodat piekbelasting van de uitvoering zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Vanaf 1 december 2020 kan de uitkering levensonderhoud op basis van Tozo 3 aangevraagd worden vanaf de 1e van de maand waarin de aanvraag is gedaan. Vraagt u bijvoorbeeld een uitkering voor levensonderhoud aan op 15 december 2020, dan kunt u deze uitkering met terugwerkende kracht aanvragen vanaf 1 december 2020.
De uitkering levensonderhoud kan, als u aan de voorwaarden voldoet, worden toegekend over de maanden oktober 2020 tot en met juni 2021. U kunt zelf aangeven voor hoeveel maanden u een uitkering wilt aanvragen op basis van de door u gemaakte inschatting van uw inkomen en dat van uw partner.

Heeft u vragen over deze regeling of heeft u hulp nodig bij het indienen van uw aanvraag dan kunt u terecht bij Tabitha Rozeboom Bos of Julian Pieper.

Bel 0184 49 68 00 of mail
 
Uitstel aflossing bij banken

Afhankelijk van uw bank is op uw verzoek of automatisch, 6 maanden uitstel van aflossing verleend op de zakelijke financiering over de periode vanaf maart tot en september 2020. De standaardregel is dat er vanaf september 2020 weer afgelost zal moeten worden op de bancaire financieringen.
Mogelijk levert dit in uw situatie liquiditeitsproblemen op. Als dat zo is dan adviseren wij u hierover vroegtijdig in gesprek te gaan met uw bank. Graag adviseren wij u hierbij.
 
Heeft u vragen of ondersteuning nodig? Neem dan contact op met uw contactpersoon of Julian Pieper.

Bel 0184 49 68 00 of mail
 
Tot slot
Vanuit de overheid zijn er diverse informatiesites beschikbaar zoals:



 
Contact
communicatie@hoekenblok.nl
www.hoekenblok.nl
Facebook   Twitter   Linkedin
Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA Sliedrecht
+31 (0)184 49 68 00
Barendrecht
Tuindersweg 22
2991 LR Barendrecht
+31 (0)180 64 54 64
Morison KSi